Lida Baijens, gefeliciteerd met je behaalde resultaat!

‘Na veel nadenken ben ik uiteindelijk met veel lood in mijn schoenen de sportschool ingestapt. Ik durfde uit schaamte niet de sportschool binnen te stappen. Toen ik op een gegeven moment 110 kilo woog was voor mij echt de grens bereikt. Ik wilde een start maken aan een gezond leven. Toen ik bij Atlas begon was ik heel onzeker en wist ik eigenlijk helemaal niets van fitness of groepslessen. Fred Waterman heeft mij met fitnessinstructies het een en ander uitgelegd. Ik werkte met schema’s van 8 weken, daarna werd het schema aangepast. De stap om mee te doen aan groepslessen was voor mij nog te groot. Op een gegeven moment werd ik toch enthousiast om mee te doen met de clubpower les van Marc Baartscheer. De was voor mij echt een eye opener, ik vond het helemaal geweldig om te doen. Dit is ook het moment geweest waar ik ben begonnen met afvallen. 20 februari woog ik 110 kilo, en inmiddels ben ik nu 35.7 kilo lichter. Ik ben nu een half jaar onder begeleiding bij Marc Baartscheer. Ik ben hier mee begonnen omdat ik op een gegeven moment niet meer afviel.

Marc bied mij super veel variatie/motivatie. Elke week andere soorten trainingen met verschillende materialen en trainingsprincipes. Inmiddels ben ik ook andere groepslessen gaan volgens zoals Indoor Cycling – Crossbox – Yoga. Ik heb geleerd dat variatie een belangrijke factor is voor resultaat. Een ander heel belangrijk onderdeel dat voor heel veel resultaat gezorgd heeft is het voedingsschema.
Ik ben sinds ik onder begeleiding ben bij Marc veel bewuster gaan eten/leven. Mijn voedingspatroon is veel beter en gezonder. Ik heb geleerd hoeveel gram ik van elke voedingsstof moet eten. Als ik soms niet afviel gaf ik altijd de schuld aan wat anders. Maar Marc heeft mij echt geleerd de spiegel voor te houden. En heeft mij laten inzien dat het mijn eigen schuld was.

Ik heb mijn eetpatroon moeten omgooien en aanpassen. Dit was absoluut niet makkelijk, maar het is het achteraf allemaal waard. Ik heb geleerd hoe ik de voedingsapp bij moet houden. Uiteindelijk eet ik nu veel meer groente/fruit – kwark & kip. Ik weet tot op de gram af wat ik binnen krijg. Ik ben zelfs zo geïnteresseerd geraakt in alles wat ik doe, dat ik ook boeken ben gaan lezen over voeding.

Doordat ik zoveel gezonder ben gaan leven en kilo’s kwijt ben geraakt heb ik ook geen last meer van zere knieën of hielspoor. Omdat ik geen last meer heb van mijn benen heb ik mezelf een doel gesteld door de dam by night te gaan lopen. Ik heb deze doelstelling met Marc besproken en hij heeft speciaal voor mij verschillende hardloopschema’s gemaakt. Marc heeft mij uitgelegd dat mijn lichaam eerst belastbaar moet worden. We hebben het daarom heel rustig opgebouwd via duur & interval training. Aan het begin van het traject kon ik 10 minuten maximaal lopen, inmiddels zit ik nu op 2 uur hardlopen met 11 minuut arbeid – 1 minuut rust en dit 10 keer . Dit gaan we uitbreiden naar 2 uur arbeid.

Mijn streef gewicht is 70 kilo, ik zit nu in maat 38. Bijna 36 kilo afgevallen. Wie had dat gedacht. Ik ben mijn trainer heel erg dankbaar en daarnaast ook super trots op mijzelf en Mariska.’

Lida Baijens
Date

09/04/2018