Als je dat weet én wilt aanpakken zul je de perfecte begeleiding krijgen.

“Ik ben best lui, hou heel erg veel van eten en wil alleen maar leuke dingen doen. Na het werk wil ik op de bank zitten, het liefst met een stuk chocola erbij. Vorig jaar keek ik in de spiegel en was niet blij met wat ik zag. Teveel van het goede. Ik worstel met mijn gewicht sinds ik gestopt ben met topsport en ik bevallen ben van mijn twee dochters.

Ik ging al naar Sportcentrum Atlas in Volendam. Het idee om een personal trainer in te schakelen leek mij overbodig: dat is alleen voor de BN’ers en dan krijg je iemand die niet in jou persoonlijk geïnteresseerd is, dacht ik.

Vorig jaar juli kwam een ommekeer. Eigenlijk bij toeval had ik een adviesgesprek met personal trainer Richard. Hij vroeg mij naar mijn doel in plaats van mij meteen iets te willen adviseren. Hij wist wat de mogelijkheden waren en sloot zijn advies en aanpak aan op mijn wensen.

Ik heb een voornamelijk zittend beroep en wilde strakker in het vel zitten. Twee maal per week werkte ik met Richard aan mijn krachttrainingsschema. Daarnaast spraken wij eens per zes weken een personal trainingssessie af met wegen, een test en een conditietraining. Die test stimuleerde mij heel erg, want dan moest ik wel aan de bak om tijdens die test te laten zien wat mijn vooruitgang was.

In het begin was het best pittig, maar zodra mijn lichaam aan de oefeningen wende en ik resultaat ging zien, ging ik er fluitend naartoe. Tijdens de feestdagen heb ik de verleidingen kunnen weerstaan. Ik wilde in geen geval terug naar de oude situatie!

Wat ik prettig vind aan personal training is dat er iemand op je wacht voor de training: een stok achter de deur. De trainingen bestaan uit bijvoorbeeld: oefeningen met de Medicinbal, kettleball, opdrukken en squats. Richard stimuleert je een stapje extra te zetten. Als een oefening te zwaar is, merkt hij dat aan je en past de oefening aan.

Wat is het resultaat? Eindelijk mooie vakantiefoto’s, elf kilo blijvend eraf, een goede conditie en traplopen is een makkie. Hoe ik dit ga vasthouden is een kwestie van vertrouwen in mezelf en wat hulp van Richard.

Ik zou iedereen aanraden dat eerste stapje te zetten naar een ander leven; ga het gesprek aan met Richard. Denk goed na over jouw doel en wat je precies wilt, want wat werkt beter dan een door jezelf aangedragen doel? Als je dat weet én wilt aanpakken zul je de perfecte begeleiding krijgen.”

Ik zou iedereen aanraden dat eerste stapje te zetten naar een ander leven.
Date

30/12/2016

Client

Marianne Toma